Çilekli Pasta
Tarif Zeynep Çemberci'den esinlenerek hazırlanmıştır.
Malzemeler :
Kek İçin :
Kreması İçin:
- 1 Lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 100 gr margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
Üzeri için :
- 1 paket Dr.Oetker meyveli sos ( Tarifine göre hazırlanıp soğutulmuş)
- 1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı : Keki hazırlıyoruz.Yumurta şekeri iyice çırpın.İçine un ,vanilya,kabartma tozu ekleyip kelepçeli kalıpta pişiriyoruz.Kremayı hazırlıyoruz.1 lt süt , un,şeker,margarin bir tencereye alıp pişirin.İçine vanilya ekleyip ılınmaya bırakın,(arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin) Ilındıktan sonra içine 1 su bardağı süt ve 1 paket toz krem şantiyi ekleyip en az 5 dk çırpın.Soğumaya bırakın.Tamamen soğumuş olan keki ortadan ikiye kesin.Keki pişirdiğiniz kelepçeli kalıba kekin bir parçaşını koyun,üzerine kremanın yarısını dökün,üzerine damla çikolataları yayın,diğer kek parçasını da üzerine kapatıp kalan kremayıda bu parçanın üzerine yayın.Buzdolabında 1 gece bekletin.Servis etmeden önce kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alın, üzerine çilekleri dizip,çileklerin üzerine meyveli sosu dökün.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
Harika görünüyor eline sağlık
Yorum Gönder