google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

14 Mayıs 2011 Cumartesi

TAVUKLU BÖREK

Tavuklu Börek


Malzemeler :
  • 20 adet milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
İç Malzemesi :
  • 2 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
  • 3 adet çarliston biber
  • 4 adet orta boy küp doğranmış soğan
  • yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • sıvı yağ
  • tuz , karabiber, pul biber,kekik 
Yapılışı : Soğanı tencerede sıvı yağ ile soteleyin. İçine ince doğranmış çarliston biberleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Didiklenmiş tavukları ekleyip bir iki kez daha karıstırıp ocaktan alın.İçine bahartalarını ve kıyılmış maydanozu ekleyin.Soğumaya bırakın.yumuşamış olan milföy hamurlarının içine tavuklu harçtan birer kaşık koyup bohça şeklinde katlayın. Kapatılan kısımlar alta gelicek sekilde tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 c fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun ...







0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir