Tarif aşçımız Selma'ya aittir.Ellerine sağlık tekrar tekrar istiyoruz bu pilavdan....
Malzemeler :
- 300 gr kılçıkları ayıklanmış hamsi
- 3 su bardağı pirinç
- 3 büyük soğan (ince doğranmış)
- 3 adet çarliston biber (ince doğranmış)
- 2 adet domates (ince doğranmış)
- 1 orta boy patates (minik küpler şeklinde doğranmış)
- 1 bar maydanoz
- 3-4 dal taze nane
- tuz ,karabiber,pulbiber
- Soğanları sıvı yağda soteleyin.Üzerine çarliston biberleride ekleyip sotelemeye devam edin.Domates ve patatesi ekleyip patatesler hafifçe pişene kadar arada karıştırarak pişirin.Üzerine yıkanmış pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun.Baharatları ekleyin.1 su bardağı su ekleyip pilav suyunu çekene kadar ocakta pişirin.
- Hamsileri yarısını iyice yağlanmış tepsinin tabanına dizin.Pilavı hamsilerin üzerine yayın.Kalan hamsileride pilavın üzerine kapatın.2 su bardağı suyu tepsinin üzerinde gezdirin.
- 170 c önceden ısıtılmış fırında hamsiler kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder