google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

7 Eylül 2011 Çarşamba

Hamsili Pilav


Tarif aşçımız Selma'ya aittir.Ellerine sağlık tekrar tekrar istiyoruz bu pilavdan....

Malzemeler :
  • 300 gr kılçıkları ayıklanmış hamsi
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 3 adet çarliston biber (ince doğranmış)
  • 2 adet domates (ince doğranmış)
  • 1 orta boy patates (minik küpler şeklinde doğranmış)
  • 1 bar maydanoz
  • 3-4 dal taze nane
  • tuz ,karabiber,pulbiber
Yapılışı :
  1. Soğanları sıvı yağda soteleyin.Üzerine çarliston biberleride ekleyip sotelemeye devam edin.Domates ve patatesi ekleyip patatesler hafifçe pişene kadar arada karıştırarak pişirin.Üzerine yıkanmış pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun.Baharatları ekleyin.1 su bardağı su ekleyip pilav suyunu çekene kadar ocakta pişirin.
  2. Hamsileri yarısını iyice yağlanmış tepsinin tabanına dizin.Pilavı hamsilerin üzerine yayın.Kalan hamsileride pilavın üzerine kapatın.2 su bardağı suyu tepsinin üzerinde gezdirin.
  3. 170 c önceden ısıtılmış fırında hamsiler kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun ...


0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir