google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Kaya Kurabiye

Değişik kurabiye tarifleri denemeyi seviyorum.Şekilli yapmak ne kadar hoşuma gitse de şekilsiz olmaları ayrıca bir eğlenceli oluyor.Bu kurabiye de onlardan biri.Lise yıllarımda bir ablamızın "kopartma" kurabiye dediği kurabiyeye çok benziyor ama bu kurabiyenin adı "kaya kurabiye".Yapması ve yemesi çok eğlenceli.Denemenizi tavsiye derim...

Kaya Kurabiye

Malzemeler :
  • 250 gr margarin
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığu kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kırılmış fındık veya ceviz (ben fındık kullandım)
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ayarlayın.
  2. Üzüm ve fındık hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp güzelce yoğurun.Üzüm ve fındığı ilave edip hafifçe yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.(şekilsiz olmalara daha güzel bir görüntü oluşturuyor)
  3. Fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun...


3 yorum:

ÖZLEMCE dedi ki...

slm..
bu kurabiye benım tarif defterimde perişan kurabiye diye yer alıyor :))
ellerine sağlık...

FATMA ÇELİK dedi ki...

Özlemce perişan kurabiye ismide çok uygun gerçekten
sevgiler

Unknown dedi ki...

Benimde çok sevdiğim kurabiyelerden biridir..
Ellerine sağlık canım..
Nefissler..:))

Bunlar da ilginizi çekebilir