Perde Pilavı
Malzemeler
İç malzemesi :
- 2 büyük tavuk göğsü
- 5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı badem
- 1 paket kuş üzümü
- 1 aket dolmalık fıstık
- 4-5 yemek kaşığı tereyağı
- sıvıyağ
- tuz
- karabiber
Hamuru İçin :
- 4 tepeleme yemek kasığı yoğurt
- 3 yumurta
- yarım cay bardağı sıvıyağ
- 125 gr tereyağı (ben margarin kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- Aldığı kadar un
Yapılışı :
- Tavukları ince küpler halinde doğrayıp sıvı yağda soteleyin.(hafifçe kızarmış olsunlar).Baska bir tencerede sıvıyağ ve tereyağını eritin.Dolmalık fıstıkları da ilave edip fıstıklar hafif kavrulunca içine pirinçi ekleyip 5-7 dakika kısık ateste kavurun.Daha sonra suyunu,tuzunu ve kuş üzümlerini ekleyerek pilavınınızı pişirin.Pişen pilava tavukları ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip harmanlayın.
- Bademleri kaynar suda 5-10 dkika bekletip kabuklarını soyun.
- Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan portakal büyğklüğünde bir parça ayırın.(bu üzerine kapanacak parça olacak)Diğer hamuru merdane yardımıyla açın.(fırın kabınızdan hafifçe dışarı taşacak şekilde)Fırın kabınızı yağlayıp soyulmuş bademleri içine döşeyin.(istereniz bademlerin birazını pilavınızada katabiirsiniz)Açtığınız hamuru fırın kabınıza dikkatlice yerleştirin.(yerleştirirken bademlerin kaymamasına özen gösterin)İçine hazıladığınız pilavı doldurun.Daha sonra ayırdığımız hamur parcasını açıp pilavın üzerine kapatın.Kenardan taşan parçalarıda içe doğru katlayın.
- 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.Pişince pilavı tersyüz edip servis tabağına alın.
Afiyet Olsun ...
8 yorum:
ellerine sağlık canım harika görünüyor.eminim ki tadıda öyledir..afiyetler olsun sevgiler
Muhteşem bir görüntü. Ellerinize sağlık...:)
merhabalar blogunuz çok güzel belki daha önceden yorum yapmışımdır . benimde blogum var ziyaret etmenizi isterim http://cafelondon.blogspot.com/
Perde pilavı nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Ellerine sağlık; süper güzellikte bayıldım.
Kandilin de mübarek olsun, Pırıl.
Ayyy harika kesin deneyeceğim ellerine sağlık canım;))
Okadar güzel tarifler resimleriniz varki hangine yorum yazacagimi sasirdim ellerinize emklerinize saglik.
tatlilar gülcandan
teşekkür ederim,elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum sevgiler
Yorum Gönder