google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

1 Kasım 2012 Perşembe

Fasulye Kavurması


Fasulye Kavurması

Malzemeler :
  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet çarlıston biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,pul biber
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
  1. Fasulyeleri bol suda haşlayın.Kenara alıp ılınmasını bekleyin.Fasulyeleri iki elinize alıp iyice suyunu sıkıp başka bir kaba alın.
  2. Soğanları pıyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun.Ardından ince doğranmış çarliston biberi ve domatesi ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurun.Sarımsak,salça ve pul biberi ekleyip karıştırın.Daha sonra fasülyeleri ekleyip tuzuzu ilave edin.Kısık ateşte,arada karıştırarak yaklaşık 30 dakika kadar kavurun.
  3. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir