İş çıkışı eve gidip ne yemek yapsam diye iş arkadaşlarımla fikir alış verişi yapmaya başlayınca ortaya bir sürü yemek tarifi çıkmış oldu.Bir aksilik çıkmaz ise bu hafta bu tariflleri yayınlıycam (aman Allah ım hafta bitiyor :)))
Fikir alış verişimiz sonucunda ilk ortaya çıkan tas kebabı oldu.Artık ne derece taş kebabı oldu bilemem ama benim usulde bir tas kebabı olduğu kesin.Asıl olarak tenerede pişirip daha sonra borcamla fırına vermeyi düşünüyordum ama pişirdiğim döküm tencereyle birlikte fırına verince geçekten lezzeti bir başka oldu.
Gelelim tarife ...
Tas kebabı
Malzemeler :
- 500 gr kuşbaşı et
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı biber
- yarım su bardağı bezelye
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ,karabiber,kekik
- Etleri tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Etler pişerken patatesleri büyük küpler halinde doğrayın.Biberleri ve havuçu aynı şekilde doğrayıp hazırda bekletin.
- Et pişince ince doğranmış soğanı üzerine ilave edin ve hafif kavurun.Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi,salçayı ve baharatları ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edip ocakta 15-20 dakika kaynatın.(bu aşamada eğer döküm tencerede pişirmeyecekseniz bir fırın tepsisine yemeği boşaltıp fırına verebilirsiniz)
- Önceden 200 c ısıtılmış fırına tencereyi yerleştirip 35-40 dakika kadar pişirin.
6 yorum:
harika bir görüntü o tabağı alabilirmiyim acaba????
Ellerine sağlık canım nefis olmuşşş...Sevgilerimle,
Çok güzel, bayıldım bence çok havalı bir tas kebabı olmuş gayet başarılı sevgiler..
izlemeye aldım artık sık sık uğrarım :) çekilmişim var beklerim..
http://www.seviminaskanasi.com/2013/04/sevimin-askanasnda-cekilis-var-cekilise.html
görüntü muhteşem gerçekten... Ellerinize sağlık
gece gece işthımız açıldı ailecek ellerine sağlık canım
çok güzel bir blog başarılarınızın devamını dilerim sizi takibe alıyorum . abduko
Yorum Gönder