Çikolatalı Ispanaklı Pasta
Kek malzemesi :
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ (ajda bardağı)
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vaniya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ıspanak püresi (ben 250 gr donmuş ıspanağı soteleyip püre haline getirdim)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nisasta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket (80 gr )bitter çikolata
- 1 paket (80 gr)sütlü çikolata
- 1 paket krema (200 ml)
Yapılışı :
- Fırını 180 c ayarlayın.
- Keki hazırlamak için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Kalan malzemeleri sırayla ekleyip en son ıspanak püresini ekleyin.(daha yeşil bir renk için bir damla yeşil gıda boyası kullanabilirsiniz)Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye boşaltıp 40-45 dakika pişirin.(kürdan testini unutmayalım)
- Krema için süt,şeker nişasta,un,kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın.Çikolatayı parçalara ayırıp sütün içine ekleyin.Tencereyi ocağa alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.Ocaktan alıp tamamen soğutun.Bir paket kremayı içine ekleyip mikserle 5-10 dakika çırpın.
- Pişen kekin üst kısmından ince bir tabaka kesip çikartın.(böylelikle daha düz bir görüntü olmuş olucak) Çıkardığınız parçaları robottan geçirin.Üzerini süslemek için bir kenarda bekletin.
- Kalan keki ortadan ikiye kesin.Bir parçasını servis tabağına alıp üzerine muzları yerleştirin.(ben muzları enlemesine kestim)Daha sonra muzların üzerine kremanın 1/3 ini yayın.Diğer kek parçası ile üzerini kapatın.Kalan krema ile de pastanın her tarafını kaplayın.2-3 saat dolapta bekletin.Servis etmeden önce kek kırıntıları ile üzerini kaplayın.
Afiyet olsun...
4 yorum:
Bu da cok güzel nefis görünüyor renkde cok hos.Afiyetler olsun.
ellerinize sağlık..
pasta mükemmel görünüyor:)
sevgiler..
Allahımmm, hiç bu kadar şık ospanaklı bir şey görmemiştim, muhteşem. hele ki o krema akıyor ya, bittim :)
Ellerinize sağlık..En kısa zamanda denemek isterim.Benim bloga da beklerim :) http://mavikurdalee.blogspot.com/
Yorum Gönder