Mandalina Soslu Meyveli Kup
Malzemeler :
- 1 paket burçak bisküvi
- 400 ml mandalina suyu (sıkılıp,süzülmüş)
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Mandalina suyu,nişasta ve toz şekeri bir tencerede karıştırın.Ocağa alıp 2-3 dakika kaynatın.Bir kenarda arada karıştırarak soğumaya bırakın.
- Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocağa alın.Sürekli karıştırarak pişirin.Vanilyayı ekleyip ocaktan alın.Ilınana kadar bir kenarda bekletin.Bir çırpıcı veya robotla iyice çırpın.
- Bisküviyi robottan geçirin.
- Kupların tabanına birer kaşık bisküvili karışımdan yayın.Üzerine muhallebiden boşaltıp 5-10 dakika kadar bolapta bekletin.(kendini tutması için)Daha sonra mandalina sosunu da üzerine gezdirin.2-3 saat kadar bolapta bekletip servis edin.
2 yorum:
Meyveli tatlıları her zaman tercih ederim. Görüntü çok hoş ellerinize sağlık sevgiler.
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
çok güzel ve şık gözüküyor ellerinize sağlık benimde amatör bir bloğum var ziyaret edip önerilerde bulunursanız sevinrim ellifce.blogspot.com.tr
Yorum Gönder