Tel şehriyeli bulgur pilavı
Malzemeler:
- 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 su bardağı su
- tuz
Yapılışı:
- Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin.Şehriyeleri ekleyip rengi iyi dönünceye kadar kavurun.Daha sonra yıkanmış bulguru ekleyip tuzunu ilave edin.Üzerine suyunu ekleyip kapağını kapatın.Kaynamaya başlayınca en kısık ocağa alıp suyunu çektirin.
Not:Bulgurun cinsine göre su ayarı değişebiliyor.Ben iyice şişip pişsinler diye biraz daha su da ekliyorum.Yoksa bulgurlar biraz diri kalabiliyor.Sizde kullanacağınız bulgurun cinsine göre su miktarını ayarlayabilirsiniz.
4 yorum:
En cok sevdigim bulgur pilavi cesidi.. sade ve sehriyeli misss..
ellerine saglik canim..
hayirli iftarlar..
Eline sağlık canım denedim çok da güzel oldu...
Eline sağlık canım denedim çok da güzel oldu...
Eline sağlık canım denedim çok da güzel oldu...
Yorum Gönder