5 Ağustos 2015 Çarşamba

Pankek Yapımı ve Püf Noktaları

İlk kez böyle güzelce pişmiş pankekler görünce bende bunu hemen denemeliyim diyip derhal işe koyuldum.2-3-4 denemeden sonra nedense bir türlü güzel pankekler pişiremedim.değişik tarifler denememe rağmen bir türlü istediğim sonucu alamadım.En sonunda krep için dökme demir bir tava alıp,pişirirken de biraz sabrederek sonunda istediğim gibi pankekler pişirmeyi başardım.
Pankek

Malzemeler:

  • 3 yumurta 
  • 3 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 3 su badağı un+3 yemek kaşığı un 
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
Yapılışı:
  1. Toz şeker ve yumurtayı rengi açıp kabarana kadar ekleyin.Süt,tereyağı ekleyip tekrar karıştırın.Kuru malzemeleri ekleyip hepsini yedirin.(bu aşamada bir çimdik tuz ekleyebilirsiniz)
  2. Krep tavasını iyice ısıtıp içini çok hafif yağlayın.Daha sonra bir ölçü kabıyla veya küçük bir kepçe yardımıyla tavaya dökün.Pankeklerin üzeri göz göz olunca spatul yardımıyla diğer tarafını çevirip pişirin..Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 
Püf noktaları:Kullanacağınız kepçe veya ölçü kabı pankeklerinizin aynı boyda olması için önemli.Ayrıca pankeki tavaya dökerken hep aynı noktaya dökmeye özen gösterin.Pankekin üzeri göz göz olana kadar yerinden oynatmamalısınız ki tabanı güzel bir şekilde kızarsın.Eğer yerinden oynatırsanız malesef güzel bir şekilde kızarmıyor.İlk pişen pankekler genelde şekil olarak güzel olmuyor.2. veya 3. parti daha güzel renk alıp pişiyor.Pişirdiğiniz pankekleri orta ateşte pişirmelisiniz.Yüksek eteşte içi hamur kalabilir çok düşük eteştede ise sert bir pankekiniz olabilir.Pişen pankeklerinizin üzerine havlu örterek soğumasını engellemiş olursunuz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder