google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Şekerpare


Pastanede yapılan şekerpareleri her zaman çok sevmişimdir.Öyleki o tarifi yakalamak için bir çok denemem olmuştur.Sonunda birebir ayni olmasada pastanede ki şekerparelerden daha güzel bir tarif çıkmış oldu ortaya.

Şekerpare 

Malzemeler :
  • 125 gr yumuşamış tereyağı
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı kıyılmış fındık (Ben un fındık kullandım)
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi 
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 2,5 ila 3 su bardağı un
Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı toz şeker 
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Yapılışı:
  1. Yereyağı ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.Elinizle şekil verip yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.Önceden ısıtılmış 180 c fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  2. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırıp şekerin erimesini sağlayın.(bu şekerlenmesini önlüyor)Daha sonra ocağa koyup kaynatın.Kaynamaya başlayınca 15 ila 20 dakika orta ateşte kaynatın.
  3. Fırından çıkan tatlıya sıcak şerbeti dökün.Tamamen çekmesi için bir kenarda bekletin.Bir süre sonra şekerpareleri ters cevirebilirsiniz.
Afiyet Olsun...







1 yorum:

Elift dedi ki...

Aman bizim evde bir şekerpare delisi var, ona hemen yapmalıyım bu tarifi, görüntüsü de pastanelerdekilere benziyor, nefiss, çok teşekkürler

Bunlar da ilginizi çekebilir