Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 500 gr kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- tuz,karabiber
- Bolca sarımsaklı yoğurt
- Tereyağı,pul biber,nane
- Mantıları sarmak için 4 adet tülbent
Yapılışı:
- Soğanı incecik doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.Tuz ,karabiber ekleyip altını kapatın.Maydanozu ilave edip bir kenarda bekletin.
- Kıymalı harçı göz kararı 4'e bölün.
- Yufkayı yayıp yantaraflarını 3 parmak kadar içe kapatın(düz kenarları olması için)uç kısmına kıymalı harçtan yayıp rulo şeklinde sarın.Tülbente çok sıkı olmayacak şekilde sarın ve uç kısımlarını bir iple bağlayın.
- Bşr tencerede bolca su kaynatın.İçine Mantıları atıp 10-15 dakika kadar haşlayın.
- Sudan çıkarıp servis tabağına alın.2-3 parmak kalınlığında dilimleyin.Bütün yufkaları pişirip servis tabağına alınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.Daha sonra tereyağı,pul biber ve nane karışımını tavada kızdırıp mantının üzerine dökün.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
çok ilginç, kestane şekeri gibi bir yöntem, denemeye değer, ellerinize sağlık..
Yorum Gönder