google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

9 Ağustos 2016 Salı

Haşhaşlı Limonlu Pamuk Kek

Kekin her türlüsü makbuldür bizde

Haşhaşlı Limonlu Kek 

Malzemeler :

  • 4 yumurta 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı su 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 3 su bardağı un 
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu 
  • 2 dolu yemek kaşığı haşhaş 
Yapılışı:
  1. Fırını 170 c ayarlayın.
  2. Yumurta ve şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.Su ,sıvıyağı,limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip tekrar çırpın.En son kuru malzemelerin hepsini eleyip fazla çırpmadan haffiçe karıştırın.Haşhaşıda ekleyip yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp fırına verin.
  3. 45-50 dakika kadar pişirin.(kürdan testini u nutmayın)
  4. Kek tamamen soğuyunca kek kalıbından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Afiyet Olsun...






0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir