google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

16 Şubat 2017 Perşembe

Balkabaklı Kat Kat Tatlı

En sevdiğim tatlılardandır kabak tatlısı.helede böyle farklı biçimlerde denenince tadına doyum olmuyor. Tarifi ilk olarak @sumeyyeomer de görmüştüm.bir kaç minik değişiklikle böyle nefis bir tatlı ortaya çıktı. 

Tarifin videosuna instagran hesabımdan ulaşabilirsiniz.

Balkabaklı Kat Kat Tatlı


Malzemeler:
  • 3 paket yulaflı bisküvi 
  • 100 gr tereyağı
  • 1 kg kabukları soyulmuş küp küp doğranmış bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
Kreması için:

  • 1litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade krem şanti+1 su bardağı soğuk süt
  • Üzeri için çekilmiş ceviz
Yapılışı:

Bal kabağını suyu ve şekeri bir tencereye alıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.Bisküvileri robottan geçirip erimiş tereyağı ile karıştırın.Kelepçeli bir kalıbın tabannına (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım) bisküviyi bastırarak yerleştirin.Krema için gerekli malzemelerden sıvı krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocağa koyun.Sürekli karıştırarak pişirin.hafif ılınınca kremayı ekleyip 5-7 dakika çırpın.Bisküvi tabanının üzerine muhallebiyi yayın.daha sonra pişen kabakları blandırdan geçirip muhallebinin üzerine yayın.Sütle çırpılmış krem şantiyi de en üste yayıp 2-3 saat dolapta bekletin.Servis etmeden önce üzerine çekilmiş ceviz serpin. 

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir