google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

13 Mayıs 2017 Cumartesi

Ispanaklı Çilekli Pasta

Elinizin altında biraz ıspanak varsa bence yahpılması gereken bir pasta.Renklerin uyumu ve dilimlenmiş hali gerçekten çok nefis

Ispanaklı Çilekli Pasta 
Malzemeler :

  • 4 yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım bardak süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişasta
  • 2 su bardağı un 
  • 250 gr kadar haşlanmış ve püre haline getirilmiş ıspanak
  • 1 paket vanilya 
  • 1,5 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 2 paket sade krem şanti
  • 1 paket çilekli cremole 
  • 500 ml soğuk süt
  • 1 büyük kase minik küplerde doğranmış çilek 
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.Süt ve ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpın.Kalan kuru malzemeleri eleyip spatul ile karıştırın.Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba döküp önceden 170 c ayarlanmış fırında 40-45 dk kadar pişirin(kürdan testini unutmayın)
  2. Pişen ve soğuyan kekin üst kısmını düzleyip kalan keki iki eşit parçaya bölün.En üsten çıkan kubbeli kek parçasını robotta geçirip ufalayın.
  3. Krema için gerekli malzemeleri bir kaba alıp iyice çırpın.Kremanın yarısına doğranmış çilekleri ekleyin.
  4. Bir parça keki kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirip üzerine çilekli kremayı yanın.Diğer parçayı üzerine kapatın.Kalan krema ile de üst kısmını süsleyin(kelepçeyi çıkarınca yanlara sürmek için bir kase kadar krema ayırın)Bu şekilde 2-3 saat dolapta bekletin.
  5. Kelepçeli kalıbı çıkarıp kalan krema ile pastanın yan kısımlarını kaplayın.Daha sonra ufalanmış kek kırıntıları ile kekin her tarafını kaplayın.Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir