Malzemeler :
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım bardak süt
- 3 yemek kaşığı buğday nişasta
- 2 su bardağı un
- 250 gr kadar haşlanmış ve püre haline getirilmiş ıspanak
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 2 paket sade krem şanti
- 1 paket çilekli cremole
- 500 ml soğuk süt
- 1 büyük kase minik küplerde doğranmış çilek
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.Süt ve ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpın.Kalan kuru malzemeleri eleyip spatul ile karıştırın.Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba döküp önceden 170 c ayarlanmış fırında 40-45 dk kadar pişirin(kürdan testini unutmayın)
- Pişen ve soğuyan kekin üst kısmını düzleyip kalan keki iki eşit parçaya bölün.En üsten çıkan kubbeli kek parçasını robotta geçirip ufalayın.
- Krema için gerekli malzemeleri bir kaba alıp iyice çırpın.Kremanın yarısına doğranmış çilekleri ekleyin.
- Bir parça keki kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirip üzerine çilekli kremayı yanın.Diğer parçayı üzerine kapatın.Kalan krema ile de üst kısmını süsleyin(kelepçeyi çıkarınca yanlara sürmek için bir kase kadar krema ayırın)Bu şekilde 2-3 saat dolapta bekletin.
- Kelepçeli kalıbı çıkarıp kalan krema ile pastanın yan kısımlarını kaplayın.Daha sonra ufalanmış kek kırıntıları ile kekin her tarafını kaplayın.Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder