Limonlu kartopu Kurabiye
Malzemeler:
- 200 gr tereyağı
- 1 bardaktan biraz az toz şeker
- 1 büyük yumurta
- Yarım bardak nişasta
- 2,5 bardak un+1 dolu yemek kaşığı daha
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Üzeri için pudra şekeri ve beyaz çikolata
Yapılışı:
- Yumuşamış tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.
- Kalan malzemeleride sırayla ekleyip karıştırın.
- Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.(bu aşamada isterseniz benim gibi tepsinin yarısına çatalla desen yapabilirsiniz.
- Önceden 170 c ayarlanmış fırında 13 ila 15 dakika pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz pudra şekerine bulayın.Bir tur pudra şekerine buladıktan sonra 1 tur daha pudra şekerine bulayın.Böylelikle daha beyaz kurabiyeleriniz olmuş olur.Çatalla şekil verdiğiniz kurabiyeleri de erimiş beyaz çikolataya bulayıp fıstıkla süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder